dijous, 5 de novembre del 2015

Llibertat de premsa: Fiscalia turca inicia procés contra 19 periodistes

Els efectes de la majoria absoluta, obtinguda amb una campanya de terror orquestrada i frau electoral, ja es fan notar. Al degoteig d'assassinats de joves kurds aquesta setmana (2 a Gever, 4 a Silvan, 1 a Nusaybin i 1 a Colemêrg, Hakkari), la retirada de llibertat de moviment de jutges i fiscals, i els tocs de queda indiscriminats a les zones kurdes, ara Erdogan apunta a la premsa.

Avui la fiscalia turca ha anunciat que iniciava un procés d'investigació contra el diari 'Özgür Gündem'. Publicat irregularment des de 1992, aquest diari ha estat clausurat en diverses onades repressives dels governs turcs imperialistes. El seu editor, Ocak Işık Yurtçu, ha estat declarat com a "cas emblemàtic per la llibertat de premsa" pel Committee to Protect Journalists dels Estats Units.

Ozgür Gündem, en turc "Agenda lliure" ha rebut l'International Press Freedom Award i ha estat guardonat pel Committee to Protect Journalist. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat reiteradament Turquia per perseguir-lo per motius polítics però Ankara hi torna. L'acusació torna a ser "d'activitats terroristes".

Actualització (06.11.2015)
El procés s'amplia a 26 periodistes afegint-se com a mitjans perseguits: Dicle Haber Ajansi i Demokratik Ulus.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada