dijous, 5 de novembre del 2015

KCK anuncia la represa de la guerraEl Consell Executiu Co Presidència de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats Kurdistan, KCK)* ha fet pública una declaració on decreta la fi de la treva que va anunciar el 10 d'octubre d'enguany. La temporal de les accions armades tenia com a condició és que no es produeissin atacs contra el moviment kurd, la població i les forces guerrilleres.

La declaració del KCK deia textualment: "Durant aquest procés, les nostres forces guerrilleres evitaran la realització de les accions previstes, no es dedicaran a cap activitat, a part de mantenir la seva posició actual, ni faran cap intent de dificultar o perjudicar l'exercici d'unes eleccions justes i equitatives.
Més enllà de qualsevol dubte, les forces democràtiques han de manifestar una actitud democràtica envers els probables atacs contra la voluntat del nostre poble per l'autonomia. Les forces de la democràcia, i el nostre poble, no han de permetre que ni l'afebliment del procés ni de l'esperit de resistència en el cas d'un atac contra el poble kurd ".

Ara la KCK ha anunciat que "la posició unilateral d'acció" ha acabat i es reprén la guerra contra el govern de Turquia. L'únic responsable és el govern turc que, en el període de treva ha continuat llençant atacs aeris sense descans contra les zones de les HPG (guerrilla del PKK) i reprimint salvatgement el poble kurd. El KCK cita concretament els 8 joves kurds assassinats per tropes o policia turca des del dia de les eleccions a part de nombrosos ferits i tocs de queda. La voluntat del govern de l'AKP, doncs, és evident de que hi hagi guerra. "Sense cap dubte, el futur de la decisió d'inacció per la nostra part era dependent de l'actitud de l'estat turc. El govern de l'AKP ha adoptat una posició i llençat uns atacs que han deixat clar que l'acció unilateral de treva no es podia mantenir més temps. L'inacció unilateral ha acabat degut a la política de guerra de l'AKP i els seus continus atacs". En definitiva, si el govern turc vol guerra la tindrà. Si t'ataquen només pots que defensar-te.


* Koma Civakên Kurdistan (KCK) a vegades traduïda com a Confederació i d’altres com a Unió de Comunitats del Kurdistan és una plataforma d’organitzacions polítiques, socials i militars kurdes. La seva ideologia és el confederalisme democràtic, un conjunt de tesis confeccionades per Abdullah Öcalan per obtenir l’autogovern kurd, amb una base radicalment democràtica i sense tocar les fronteres dels diferents Estats que avui administren la nació kurda. Entre els seus membres hi ha el Partiya Karkerên Kurdistan (PKK), Partit dels Treballadors del Kurdistan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada