dimecres, 11 de novembre del 2015

Vuitè dia de setge turc a la ciutat kurda de Silvan

La ciutat kurda de Farqîn (en turc Silvan) està essent la darrera de les poblacions objecte d'un setge per part de l'exèrcit turc. Abans de les eleccions es van produir situacions similars amb gran nombre de víctimes i patiments. Totes elles tenen en comú els bons resultats del partit pro kurd HDP a les eleccions. El missatge del govern islamista és clar: si es vota HDP es patirà. A Farqîn, l'HDP va obtenir el 88 % dels vots a les darreres eleccions.


Silvan té 90.000 habitants. Des del 3 de novembre està en estat de setge. Té tallades les comunicacions, l'aigua i la llum. L'exèrcit no deixa distribuir menjar. Franctiradors turcs situats als terrats disparen contra els civils que van pel carrer. Ja han mort sis persones de diferents edats. També han cremat habitatges i desplegat els tancs.

Tres barris, Konak, Mescit i Tekel, són objecte del setge. La resta de la ciutat, sense viure una situació normal, no està bloquejada. La població civil ha aixecat barricades en algunes zones però no té mitjans de defensa contra l'aparell militar turc, el segon exèrcit de l'OTAN. Un soldat turc ha mort per accident en l'operatiu i no paren d'arribar reforços militars. Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), ahir, van col·locar una mina contra un dels combois turcs que anaven a Silvan i van ferir 19 militars. En una acció similar a Silopi, Sirnak, la resistència va matar tres oficials de policia deixant quatre de ferits ahir al vespre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada