dimecres, 18 de novembre del 2015

Les forces peshmerga aturen 4 atacs de l'IS a l'Iraq incloent-hi un suïcida

L'Estat Islàmic (ES) ha llançat dos atacs contra les forces peshmerga kurdes avui a la zona Bashiqa, a l'est de Mossul (Iraq). Com a mínim un dels casos era encapçalat per un atacant suïcida. Bashiqa és una zona de majoria tradicional cristiana. 

"Cada vegada que el clima canvia els militants comencen a atacar (...) han tractat d'aprofitar les pluges, i la boira com a cobertura per atacar posicions kurdes en ocasions anteriors." ha recollit de fons peshmerga el corresponsal d'NRT Rebwar Kakayi. 

 Els atacs s'han localitat als fronts 7 i 8

L'objectiu dels militants islamistes és "recuperar els cadàvers de militants morts en les operacions de Sinjar." L'eix Gwer-Maxmour continua essent la zona més activa de l'IS en l'ampli front kurd. Forces kurdes recolzades per forces de la coalició van frustrar un atac dilluns a Maxmour, a només 50 quilòmetres d'Arbela.  Els fonamentalistes van tractar de sorprendre les forces kurdes aprofitant un canvi ràpid en el clima a la part davantera Maxmour la nit de dilluns, i va ferir a tres peshmerga.


Un tercer atac s'ha produït al front de Kirkuk on una incursió islamista ha estat detectada i refusada per les forces peshmerga. A Kirkuk actuen peshmerga de l'UPK, KSDP i PAK. Amb ajuda de la coalició internacional, vuit islamistes han estat morts i la línia de front mantinguda. El darrer avanç kurd en aquest front, de 140 km2, fou a finals de setembre d'enguany.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada