dilluns, 23 de novembre del 2015

Atacar ar-Raqqà o Jarablus es farà exclusivament per raons militars

En una entrevista amb el periodista Mutlu Çirivoglu, el comandant general de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) Sipan Hemo, analitza els punts crucials de l'actual situació político-militar a Rojava. Un d'ells és l'ubicació de la seva milícia en l'actual escenari de la guerra civil siriana:

"Pel que fa a l'estructura de les SDF en qüestió, esperem que YPG encapçali l'assalt.
YPG té un paper important a exercir. Fa molt de temps que hem estat lluitant contra l'ISIS. A Síria, com vostès saben, s'han format moltes faccions. I han estat derrotades a la cara de ISIS. FSA, alguns altres grups islamistes, etc... han estat derrotats. Així que al final s'ha vist que, el programa d'entrenament i equipament (dels EUA), no funcionava. Però d'altra banda YPG ha demostrat reeixir. Sí, hi havia altres grups que lluitaven contra l'ISIS, però amb poc èxit. Així que en un moment en què Síria està passant per temps més turbulents, ens acostem a alguns grups per formar una nova força, una més gran, una que pot servir a tots els sirians que poden tenir un paper per a la democràcia a Síria. Així que aquesta nova força, les Forces Democràtiques de Sirianes inclouen totes les comunitats de Síria. Inclou kurds, àrabs, assiris i turcmans i ... en els propers dies hi haurà una declaració davant la premsa. Esperem que això es converteix en un nou començament, un nou pas. Alhora, fem una crida a tot aquell que cregui en la democràcia per a Síria, que cregui en la nació siriana, a unir-se a les SDF; pel bé de la democràcia i per oposar-se i lluitar contra les forces extremistes com ISIS i retornar-li un país pacificat als sirians.


Els mitjans de comunicació i el periodistes escriuen moltes coses sobre ar-Raqqà i Jarablus. Tenim plans militars, i aquests plans són confidencials. Com a comandant general de YPG, no els puc revelar. Sobre el terreny, quan es presenti l'oportunitat, actuem en conseqüència. Els polítics poden especular sobre on hauríem d'anar, però des de la perspectiva militar, nosaltres sobre el terreny quan sorgeixin oportunitats les aprofitarem. Així que allò que planegem, ho hem posat de manifest abans, serà lluitar contra l' ISIS. Quan serà l'atac, i el moment de llançar-lo, depenen de les circumstàncies sobre el terreny ..."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada