dissabte, 28 de novembre del 2015

Assassinat el president del Col·legi d'Advocats que va dir que el PKK no era una organització terrorista

El president del Col·legi d'Advocats d'Amed (Diyarbakir en turc), Tahir Elçi, ha estat assassinat aquest matí a trets. Amed és la principal província del Kurdistan de Turquia. El seu assassinat ha provocat una profunda impotència davant la impunitat dels assassins turcs.
 


Tahir Elçi poc abans de ser assassinat en un nou cas de terrorisme d'estat que quedarà sense resoldre

La policia turca va obrir foc durant una roda de premsa al barri de Sud on Elçi denunciava els danys que la policia turca havia provocat a la mesquita d'Amed. L'assassinat de Tahri Elçi fou confirmat pel seu advocat Yunus Murat Akan. Akan va dir que Elçi morir d'un tret al cap. Özgür Gelecek informa que l'assassinat ha estat obra de la policia turca. De fet hi ha un vídeo on es veu que els policies disparaven alhora en dues direccions. Un altre demostra que com a mínim un agent va disparar amb la seva arma reglamentària i amb una altra que no ho era i se les va canviar abans de disparar cap a Elçi. L'agència turca ha acusat al PKK en una mostra delirant de manipulació informativa. Elçi fou detingut per la mateixa policia turca el passat octubre per haver dit que "El PKK no és una organització terrorista". Ell mateix havia dit que es sentia amenaçat per JITEM (serveis secrets turcs) però no es volia agenollar davant de les amenaces.


De fet Elçi afirmava, minuts abans de morir: "Aquí no volem armes, ni guerra. Hem d'estar lluny de les armes i de les operacions militars". Apostava per la pau quan va ser assassinat. Quina resposta pot haver-hi quan et maten mentre estàs defensant la pau?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada