dijous, 12 de novembre del 2015

Les forces kurdes tallen la comunicació entre les dues capitals de l'IS

Les forces kurdes han aconseguit tallar l'autovia entre Mossul, a l'Iraq, i ar-Raqqà, a Síria. Per primera vegada en 14 mesos, les dues capitals de l'IS no estan connectades. L'acció forma part de l'ofensiva iniciada ahir al vespre sobre Sinjar, a l'Iraq. Una de les columnes de les Forces Peshmerga, encapçalades per militars yezidi, ha tallat la carretera a l'alçada de Tell Afar cap a Sinjar. Vint quilòmetres de la mateixa són ara en mans kurdes.

 
 Guanys en les primeres 20 hores d'operatiu. Font: @IUCAnalists
Cinc operatius diferents han tallat les vies de comunicació amb Sinjar de forma simultània. Font: @EzidiPress

Hi ha diverses columnes en marxa hores d'ara. L'aviació de la coalició, principalment dels EUA,  comptabilitza 40 accions en les primeres 24 hores d'ofensiva i està fent molt mal a les línies de defensa de l'IS. Els morts es compten per desenes. Les milícies yezidi i properes a la KCK, per la seva part, avancen per l'oest de Sinjar i han capturat Qizilent. Així mateix han llençat atacs a la pròpia Sinjar, ciutat que defensen des del desembre i està partida. El gruix de les forces peshmerga ha llençat múltiples atacs. El menor a la pròpia Sinjar. En canvi ha avançat molt a l'est, expulsant els islamistes de Sulakh i Sino; a l'oest de Jedala (Jiddalê en kurd) i destruint fins a set cotxes bomba suïcides. A primera hora de la tarda atacaven Camp Shengal, l'antiga base de la 11ª brigada / 3ª divisió de l'exèrcit iraquià, situada al sud-oest de la ciutat.

L'objectiu, ara, és envoltar Sinjar; evitar que arribin reforços i, finalment, atacar la mateixa. Hores d'ara, el sol comença a amargar-se a la muntanya de Shengal però l'operatiu continua en marxa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada