dissabte, 14 de novembre del 2015

L'IS expulsa la població kurda d'ar-Raqqà fent neteja ètnica i els caps tribals àrabs ho justifiquen

En declaracions a ARA News, Abu Abdullah, un home desplaçat de la ciutat d'ar-Raqqà, ha assegura tque la situació a l'interior de Raqqa s'està deteriorant, enmig d'atacs aeris en curs per part de la coalició liderada pels Estats Units i Rússia. L'Estat Islàmic ha obligat a desenes de famílies kurdes a traslladar-se a la ciutat de Palmira. Els activistes locals van informar els grups tribals àrabs afins a l'IS a ar-Raqqà justifiquen el desplaçament de les famílies kurdes dient:

"A la llum de la terrible guerra contra nosaltres menada des de la coalició dels croats (liderada pels Estats Units) amb les milícies kurdes com a aliades, no tenim cap dubte sobre la participació de moltes famílies kurdes que estan en comunicació amb les milícies kurdes, que al mateix temps es comuniquen amb els croats en la seva guerra contra l'Islam i els musulmans ".

"L'expulsió dels kurds d'ar-Raqqà és la millor solució. Aquesta és l'única manera de protegir els musulmans d'ar-Raqqà dels seus enemics apòstates ", va arribar adir un grup de caps tribals àrabs a ar- Raqqà, en un comunicat. D'aquesta manera justifiquen la neteja ètnica a la zona fet que, en cap cas, ha estat investigat per Amnistia Internacional. El grup, que suposadament defensa els drets humans, ha investigat a fons, en canvi, la zona kurda, sense trobar evidències de violacions de guerra. Això contrasta amb els ulls clucs envers la zona sota control de l'IS o de les forces "rebels" com Al Nusra o l'Islamic Front amades per Aràbia Saudita i Turquia.

Abu Abdullah va afegir que els llocs de control de l'YPG a la carretera entre ar-Raqqà i al-Hasakah han facilitat el moviment dels civils desplaçats cap al-Hasakah.  Al mateix temps ha confirmat que l'"IS imposa el servei militar obligatori als homes d'edats compreses entre 14-40 anys".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada